Ekonomi

Ordinal kayıtlarındaki artış nedeniyle Bitcoin işlem ücretleri 6 dolara yaklaşıyor

bitcoin Bitcoin blok zincirinde depolanan bir tür değiştirilemez token (NFT) olan ordinallerin artan aktivitesi nedeniyle süreç fiyatları 6 dolara yaklaşıyor. BitInfoCharts’a göre talepteki bu artış, $RATS ve $BEES, gpts ve HALV tarafından basılanlar gibi aktif projelerden kaynaklandı.

CryptoSlam tarafından bildirildiği üzere Pazartesi günü canlı piyasa faaliyeti, Ordinals satışlarını geçen hafta %191 artışla 18,33 milyon dolara çıkardı. Fiyatlardaki ve piyasa faaliyetlerindeki bu artış, Bitcoin Ordinals’ın ikincil satışlarının da zirve yaptığı Haziran ayında görülen yüksek seviyeleri yansıtıyor. Bu Ordinallerin Ekim ayındaki ikincil satışları 16 milyon doları aşarken, Kasım ayı şimdiye kadar toplam 18,5 milyon dolarla bu rakamı aştı.

Dune Analytics, Ekim ayındaki yavaşlamanın ardından Ordinallerin yazım oranlarında bir canlanma olduğunu ve toplam büyü sayısının 38 milyonu aştığını kaydetti. CryptoSlam verileri ayrıca Ordinals alıcılarının %18,4 artışla 13.176’ya, haftalık işlemlerin ise %80,9 artışla 35.786’ya yükseldiğini gösteriyor.

Artan rekabet, Bitcoin madencilerinin zincir üzerinde işlemesi için değerli işlem sayıları ekler, bellek havuzunu tıkar ve yüksek ücretler olmadan işlemleri yavaşlatır. GeniiData’ya göre geçtiğimiz hafta yaklaşık bir milyon “madencilik” gerçekleşti. Mempool’un canlı verileri, Ekim başında 30.000’den az olan doğrulanmamış Bitcoin işleminin 120.000’den fazla olduğunu gösteriyor.

Bu sıkışıklık, yüksek işlem ücretleri nedeniyle gelirleri hızla artan Bitcoin madencileri için faydalı oluyor. Glassnode verileri, madencilerin Pazar günü elde ettiği gelirin %8,5’inin, Haziran başından bu yana en yüksek günlük oran olan artan fiyat oranlarından geldiğini ortaya koyuyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu